Cuviosii Silvestru, Iov si Agaton - Sihastria Manastirii Tazlau (secolul al XVII-lea)
Pustnicii Silvestru, Iov si Agaton erau ucenici ai Sfantului Chiriac de la Tazlau. Ei s-au nevoit mai intai in lavra, smerindu-se tuturor si deprizand frica de Dumnezeu si darul rugaciunii. Apoi, ranindu-si inimile cu dragostea lui Hristos, s-au retras la pustie in adancul muntelui, la locul numit pana astazi "Magura Tazlaului". Aici au trait sihastri numerosi inca din secolul XIV, fiind un loc foarte prielnic vietii pustnicesti. Urme de chilii se intanlesc pana azi in partea locului.
In acest munte, Cuviosii Silvestru, Iov si Agaton si-au facut chilii din piatra si lemn si s-au nevoit mai mult de 30 de ani, rabdand grele ispite de la diavoli. Caci si frigul ii supara, si foamea ii chinuia, si duhurile rele prin ganduri si naluciri ii luptau. Insa, bunii ostasi ai lui Hristos le rabdau pe toate bu barbatie, in nadejdea vietii de veci, fiind inarmati cu sabia neincetatei rugaciuni. Iar cand slabeau in lupta cea duhovniceasca, chemau ajutorul Sfantului Chiriac, zicand: "Doamne, Iisuse Hristose, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugaciunile Cuviosului Parintelui nostru Chiriac, miluieste-ne pe noi!" Apoi indata ii cerceta bucuria Duhului Sfant.
Acesti cuviosi, ca si ceilalti sihastri din Muntii Tazlaului, coborau noaptea la Utrenie in manastire cu faclii in mana, apoi iar se urcau la chiliile lor. La batranete s-au invrednicit de darul izgonirii duhurilor necurate si multi ii cercetau si doreau macar sa se atinga de hainele lor. Deci, bine nevoindu-se si ajungand purtatori de Hristos, Cuviosii Silvestru, Iov si Agaton s-au stramutat la cele vesnice si s-au numarat in ceata cuviosilor parinti.