Cuviosul Misail Ieroschimonahul Egumen al Manastirii Voronet (secolul XV-lea)
Ieroschimonahul Misail era ucenic apropiat al Sfantului Daniil Sihastrul, inca din anii 1450-1460, pe cand se nevoia in chilia de la Putna.
Urmand dascalului sau, s-a nevoit si el un timp la liniste, sihastrind pe valea Putnei. Apoi, cu binecuvantarea Cuviosului Daniil, s-a stabilit cu mai multi ucenici in Manastirea Voronet si acolo se smerea in fata tuturor in nadejde si ascultare.
Invrednicindu-se de darul preotiei, Cuviosul Misail a fost ales egumn de obstea manastrii, prin anul 1470, si era iubit de toti pentru blandetea si intelepciunea cu care povatuia sufletele catre Hristos. In anul 1471, vazand egumenul Misail ca Sfantul Daniil Sihastrul este inconjurat de prea multa lumea si nu mai are liniste la Putna, l-a adus in taina la Manastirea Voronet. Apoi i-a facut o chilie de piatra pe stanca Corbului din aproapiere, dupa dorinta cuviosului. Deci, randuindu-i ucenici, purta mare grija de dansul si niciodata nu ieasea din cuvantul sau.
Povatuind Manastirea Voronet mai mult de zece ani, egumenul Misail a facut din obstea sa cea mai vestita sihastrie din Moldova.
Numerosi monahi si schimonahi iubitori de liniste, care doreau sa petreaca alaturi de Sfantul Daniil, se stabileau in obstea de la Voronet, sub ascultarea Cuviosului Misail. Intre anii 1470-1480 se nevoiau in aceasta sihastrie peste 60 de monahi, la care se mai adaugau alti 50 de sihastri ce traiau in padurile seculare din muntii Voronetului. Pe toti acestia ii supraveghea egumenul Misail, cu rugaciunea si binecuvantarea Sfantului Daniil. Unii dintre ei erau ales lucratori ai rugaciunii lui Iisus, altii erau desavarsiti ascultatori si postitori, ia altii erau buni caligrafi, dascali in scoala manastirii si smeriti slujitori in obste, odihnind cu dragoste pe credinciosii care veneau la Sfantul Daniil.
Dupa 1480, primind schima monahala, Cuviosul Misail s-a retras la liniste, laudand pe Dumnezeu ziua si noaptea. Apoi, mai traind putin, s-a savarsit cu pace si s-a numerat in ceata cuviosilor parinti.